onsdag 11. juli 2018


Rømø og Helgoland

Fin seilas fra Hvide Sande til Rømø. Autopiloten var ikke i humør så det ble litt mekking ved ankomst Mandagen ble tilbrakt i Havneby på Rømø med fantastisk sjømat til lunsj.

Elv på havet

Tidevann på grunt hav!
Tidlig avgang fra Rømø tirsdag morgen retning Helgoland. 11 timer for motor – ingen vind. Utseilingen fra Rømø går i en renne mellom Rømø og Sylt (som er tysk). Ikke bare er det grunt men tidevannet er også en faktor å regne med. Vi gikk ut ved lavvann og fikk observere at her bør man ikke være på feil sted til feil tid.Helgoland

Denne lille tyske øya var en positiv overraskelse. Ikke fordi det er tollfritt her men pga arkitekturen og naturen. Øya er bilfri og har en klippe-rundtur som gir en sjelden nærhet til fugler – i dette tilfellet havsuler på reir en meter fra turveien.

Helgoland


Nattseilas til Nederland

Avgang nå i kveld kl 19 og landkjenning om 15 timer i Lauwersoog. Så blir det muligens kanaler til Harlingen der vi skal plukke opp noen reservedeler til autopiloten. Har fått audiens om bord i en nederlandsk båt som ligger her for å få litt innspill på kanaler og dybder og andre ting det er greit å vite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar