søndag 29. juli 20184-tall først, palmer og regn


Cherbourg fra festningen
På 49 grader og 39 minutter nord. og 1 grader 37 minutter vest ligger Cherbourg. Et døgn seilas fra Boulogne med alt fra 4 til 10,5 kn fart. Her er det palmer. Og ruskevær. Første regnværet på turen. 15 sekundmeter «feil vei» og landligge noen dager.
When i France, do as..
Turen fra Dunkerque til Boulogne på onsdag var i stille vær. Godt å komme ut fra havna med nær 30 grader.

Den engelske kanal og strendene i Normandie


En liten knekk i ruta må til for å unngå seperasjonsfeltet i den engelske kanal – ellers ingen utfordringer med den «beryktede» kanalen. Men så skal vi heller ikke krysse over.
På innsiden hadde vi strendene fra D-dagen, og Cherbourg der vi er nå, var et viktig mål for de allierte etter landgangen for her var det dypvannskai. Lærte vi på frigjøringsmuseet. Faktisk la de en rørledning hit fra England i 1944 for å forsyne styrkene med drivstoff.

Snart dekning? Noen savner sosiale medier...

Vi trenger en App! Og internett som fungerer.


Veldig vanskelig å få til et velfungerende wifi-nett i disse smått dyre marinaene ser det ut som. Hvor vanskelig kan nå det være i 2018?
Vi fikk kjenne litt på strømforholdene på vei inn med 4-5 kn i bonus, men det er finslig mot det som venter litt lenger vest. Kanaløyene er beryktet for strømforholdene og «The Alderny race» mellom fastland og øya Alderny kan komme opp i 10 kn på det friskeste. Da gjelder det å ikke bomme på tidevannsberegningen. Eller tidssoner og sommertid når det er «highwater Dover» som er referansetidspunktet. Må da finnes en App for slikt?


5 kommentarer:

 1. Kjekt å følge dere på bloggen. Må være en stor og uvant utfordringer å beregne tidevannet. Vil det hjelpe å ha skipsuret på GMT tid ? god seilas videre

  SvarSlett
 2. Skipsur ja, det mangler vi. Og kompass. Kanskje der problemet ligger :-) Det går på et vis å beregne men så må jo vinden stemme i tillegg. Og mannskapet ha stått opp. Når havna du skal til kun er tilgjengelig +/-2 timer HW blir det mange parametre... Kjekt i Ryfylke!

  SvarSlett
 3. Kjekt å lesa og sjå bilete frå turen. Vi har overlevd (og hatt det kjekt!) på vår første 12-dagers ferie i Arconaen. Det ga meirsmak. Kos dykk vidare, og god seilas!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt i seilbåt overalt når været er bra og det er det jo både hjemme og her vi er.

   Slett
 4. Enda mer spennende å følge bloggen mot lye steder og opplevelser nå når vi ikke er ombord lenger. Liker også den nye "folk"-fanen. Lengter tilbake, det var fine uker sammen med dere.

  SvarSlett