lørdag 7. juli 2018

Inneblåst i Hvide Sande

[Tips: På mobilen kan du velge 3 andre sider (bilder og kart) under "Pages" oppe til venstre]

Nattseilas fra Farsund til Thyborøn i Danmark. Sommeren forlot oss på Eivinds nattevakt. Motor mesteparten av turen.
Hvide Sande på Danmarks vestkyst
En natt i Thyborøn og så en fin seilas i medvind til Hvide Sande. 6-8 knop i 7 timer.. Her har vi ligget 2 netter og det blir nok en til. 12-14 sekundmeter og opp i 18 i kastene frister ikke. Dessuten bryter det i den 4,5 m dype renna ut mellom moloene så det knapt forsvarlig å gå ut. Seiling skal være kjekt, ikke bare et spørsmål om å "overleve".

Sandblåst

I cockpiten er det fint men på de flotte strendene blir du sandblåst. Men kiterne og surferne koser seg i vind og bølger.

Nordavind

Vi ligger med en svensk og en tysk båt. Tyskerne skal nordover og har en utfordring siden varselet sier nordavind i lang tid. Det svenske paret er pensjonister og skal seile sørover så lenge de synes det er kjekt. Grei innstilling det.

Nordavind er fint for oss når den bare roer seg litt.
Fribord er oppskrytt....


Fiskefrikadeller og øl på røgeriet. Ingen ville ha røkt haibuk.

Fisk

Se ut som det er fiske som gjelder i Hvide Sande. Og surfeturister. Røkt haibuk f.eks om noen føler seg fristet. Fiskebåtene kommer inn med marginalt fribord så fangsten er sikkert bra.


Søndag


....skal de bli greie forhold. Så er spørsmålet om det blir enda et stopp i Danmark eller om vi tar et lengre strekk ned til Nederland.

2 kommentarer:

  1. Kjekk blogg, syns dåkk skrive litt lite om kor mye dåkk savne meg då..
    - Maud

    SvarSlett