mandag 16. juli 2018
Fantastiske Nederland

Harlingen

Alle om bord er enige – Nederland har vært en enorm positiv overraskelse. Joda, drømmevær hjelper alltid på opplevelsen, men her reiser vi fra den ene flotte byen etter den andre langs kanalen. Gågater med kanaler på kryss og tvers. Velholdt og rent.
Nå er vi kommet gjennom Friesland og til kystbyen Harlingen- også det en veldig flott by. Her skulle vi plukke opp deler til autopiloten men de var selvfølgelig ikke kommet så det blir en natt til her. Ingen katastrofe det i finværet.
Eivind og Kjetil syklet til verkstedssjappa i dag med hydraulikken som skal fikses på medbrakte sykler – så fikk vi brukt dem. Dvs Eivind og Tove testet dem langs kanalen lørdag.

Nederlendere og betalingskort


Å betale med kort her er ei merkelig greie. Av en eller annen grunn er det «ingen» som tar visa-kort. Til nøds Mastercard, men stort sett må vi betale med kontanter. Veldig rart i 2018.
Nederlendere snakker jo godt engelsk, men når det kommer til menyer, brosjyrer og skilt så er det kun på morsmålet. Tidvis krevende men med litt tysk i bagasjen går det jo å tyde.

Når slusa åpner


I morgen – når delen til autopiloten forhåpentligvis er om bord – blir det en kort seilas sørover retning Amsterdam. Kort fordi vi er «fanget» i havna her til i 3-tiden når slusa åpner. Den er stengt en time før og etter høyvann.
Så er det å følge den mudra renna sørover…

 [Flere bilder: Se fanekortet "Bilder" her på bloggen]

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar