FolkFolk ombord og på brygga
Besøk ombord blir det dette året og folk treffer man på brygga. Ofte er det andre seilere som vi kommer i snakk med og veldig ofte treffer vi dem igjen i en seinere havn. Her er en liten presentasjon av noen:
Maud og Magnus

Ungdommen kom med tog til Egersund og var med noen dager på tampe av turen. Maud - Siris datter
- var også med i Frankrike i august i fjord. Begge var også ombord og seilte med oss i Hebridene for 2 år siden.
Denne gangen ble det et kort opphold med litt "action" da vi fikk bistand av redningsskøyta.
***


Nathalie


Alltid kjekt når Siris franske venninne kommer om bord. I tillegg til godt selskap og godt humør bidrar hun til en bedre forståelse av det franske samfunnet rundt oss. Og ikke minst: alt blir lettere når noen kan snakke fransk!
Nathalie ble med fra Dieppe og inn i de nederlandske kanalene og reiste hjem fra Veere.

Nathalie var også med ei uke i Britannia i fjor sommer.***

Ingrid og John Erik


I Rouen kom Ingrid og John Erik om bord og var med oss ut til havet og et stykke nordover. Tidvis
godt og varmt også denne uka. Det ble tidevannsseilas på nedre del av Seinen til Honfleur nær Le Havre og så to dagsseilaser nordover langs kysten til Dieppe. Der ble løsningen leiebil og buss for å komme til Amsterdam og flytur hjem til Bergen.

Ingrid og John Erik er venner fra Siri sin studietid i Bergen og John Erik har tidligere seilt med Delphinusen t/r Shetland.


***


«Den lille familien fra Hellesøy»


I Paris kom Astrid, Preben og Selma (9) om bord for ei uke. Det ble ei kjekk men ganske varm uke

med temperaturer over 35 på det meste. Mye bading i elva og på badeplasser, og det ble etablert badebasseng om bord for nedkjøling. Snirklet oss medstrøms nedover Seinen. Målet var Rouen der det ble tog tilbake til Paris 1. juli.

Preben har seilt med Delphinusen i Østersjøen og hjem fra Hebridene og hele gjengen var med gjennom Caledonian kanal for 2 år siden.***Live, farmor og farfar


10 dager ble det og nøyaktig 100 sluser for Live, Sigmund og Anne-Marit. Slaraffenliv på dekk i varierende vær og mange rare overnattingsstede. Live har vært med 2 ganger før og Kjetil sine foreldre besøkte vi i Mijas i vinter.

Gjengen fløy t/r Paris og tok tog til/fra der båten var. Ankom Auxonne øst for vannskillet 1. juni og mønstret av i St. Dizier den 11. juni.

***

Ketil

Bror til Siri mønstret på i Calvi på Korsika og seilte med oss over til Nice på rivieraen. Han kom med ferje fra Nice og returnerte i seilbåt. Godt med mannskap på nattseilaser.
Det ble noen dager i Nice og Antibes før han dro hjem til Stavanger.

***

Sissel

I begynnelsen av mai kom Sissel ned og var med oss ei uke på Korsika. Sissel var også ombord langs kysten av Portugal i høst.
Det ble både frisk seilas og rolige dager for motor fra Bonifacio i sør til Calvi i nord.
***James

Et veldig hyggelig bekjentskap. James, brite men bosatt i Frankrike, traff vi først utenfor Mahon på Menorca og siden på Sardinia. Der lå vi på anker sammen i en liten uke i Påsken i påvente av vær til å seile videre.
James er pensjonert vinprodusent og det ble både vin og god mat og hyggelig selskap.
Vi seilte sammen til norspissen av Sardinia og vi traff ham igjen seinere en kveld på Korsika.***

Tove og Eivind

I Palma mønstret Tove og Eivind på igjen og seilte med oss i 2 uker fram mot påske. Selv om været ikke var det beste ble det mange fine steder på Mallorca og Menorca.
Alltid kjekt når Tove og Eivind kommer ombord.
***


Paul

Brite vi traff i Portinatx på Ibiza. Han seilte noen uker i strekk i en 50 fot Oyster før han dro hjem. Sprek 79-åring som inviterte oss ombord og som vi var ute og spiste sammen med en kveld.

***Anne Berit og Torkel

På tur i "Mandela" på ubestemt tid. Dro fra Fredrikstad på seinsommeren 2017 og har tenkt seg til Hellas etterhvert.
Vi traff dem første gangen i La Linea (ved Gibraltar) i november, så i Marina del Este og Almerimar i februar. Hadde følge via flere havner til Cartagena.
***Anne-Marit og Sigmund

Kjetil sine foreldre tilbringer noen uker i Mijas i nærheten av Malaga hvert år. Vi var på besøk der
noen dager i midten av februar og dro også på en todagers tur til Cordoba lenger inn i landet.
Kjekt med noen dager i gode senger i en flott leilighet med fantastisk utsikt.

***


Live

Kapteinens datter mønstret på i Benalmadena samtidig med Terje for ei uke med litt sol og varme.
Live jobber som sykepleier i Lillestrøm og der er det mer vinter enn mange andre plasser.
Hun og samboer Christopher var ombord i august i Frankrike og nå var altså Live tilbake for å passe på "pappa" ei uke.

***

Terje

Terje er en god arbeidskollega og mønstret på for 2 uker fra 26. januar. Han har også seilt med Delphinusen tidligere - fra Stavanger til København i 2015 og fra Stornoway på Hebridene og hjem via Orkenøyene og Shetland i 2017.
Første uka var han ombord samtidig med Live.

***

Eivind tilbake

Eivind ble med ned til Almerimar 19. januar for å hjelpe til med å gjøre båten klar for sesongen. Varme og tapas er heller ikke å forrakte i januar. God hjelp og godt selskap ei uke og 2 etapper på sjøen blir det også.
Planen er at han og Tove kommer ned en tur når det blir enda varmere i været. Gleder oss til det.

***

Sissel

I Cascais utenfor Lisboa kom Sissel ombord for ei drøy uke fra lørdag 20. oktober. Etter noen netter på anker i Cascais med innlagt busstur til Sintra ble det 4 gode dagsseilaser sørover til algarvekysten. Endestasjon ble Lagos og tog tilbake til Lisboa mandag 29.

Sissel og Siri hadde sykkelekspedisjon med botanisering - som vanlig er når de begge er ombord. Sissel har seilt med Delphinus flere ganger, bla i Østersjøen og på Færøyene.
***

Live og Christopher


Live (Kjetil sin datter) og Christopher mønstret på i Pornic 16. august. De kom fra Nice der de hadde vært noen dager før de tok fly til Nantes og tog til Pornic. De var om bord i 10 dager og gikk i land i La Rochelle 26. august. Tog til Bourdeaux og fly til Gardermoen. De bor i Lillestrøm og nå var det tilbake til hverdagen og jobb.
Live fikk turens eneste fisk – en utrolig liten makrell. Muligens litt irriterende for Christopher som har fisket en del.

Deler av oppholdet var også Maud og Siri om bord men den siste tiden tok de vare på kapteinen så han ikke skulle være aleine. Christopher har disket opp med mye god middag disse dagene.  ***

Maud


Maud (Siri sin datter) kom ombord i Pornichet mandag 13. august og var med oss til Les Sables D'Olonne. Derfra reiste hun (og Siri) hjem 19. august. Maud studerer biologi i Bergen og har jobbet hele sommeren. Kjekt at hun fikk ordnet en uke på tampen av sommeren og kunne være med oss. Noen av dagene var også overlappende med Live og Christopher.***Thorbjørn fra Tromøya


En blid sørlending kom ombord en kveld i L'Aberwrach. Han lå på anker ved siden av oss i båten sin Ravn. Seilte aleine og var på vei hjemover etter å ha kastet av et noe tvilsomt nederlandsk mannskap litt lenger sør på franskekysten.***

Nathalie


I Roscoff kom Nathalie ombord. Hun er en venninne av Siri helt tilbake til et folkeskoleår på 80-tallet. Nathalie snakker godt norsk og fikser og ordner det praktiske når vi er i land. Kjekt å ha med noen som kan språket og kjenner kulturen. Nathalie var med fra Roscoff 4. august og rundt "kapper" og nes til Bénodet (9. august). Derfra var det haik og tog hjem til Rennes.


***


Kjetil og Agnete Skog, brygga i Farsund

...traff vi tilfeldigvis i havna i Farsund 2. juli. Dvs sosiale medier "røpte" dem slik at vi fikk bestilt ølkjøp siden vi ikke ville nå butikken. Siri kjenner dem fra studietiden og har lovet å passe hunden Pan-Pan når de drar på langtur neste år.

***


Eivind og Tove, ombord fra 1. til 20. juli

Bror og svigerinne til Siri. Var med fra Rennesøy til Amsterdam. Nattseilaser, tekniske utfordringer og landligge i Danmark pga været. Sol og sommer gjennom kanalene i Nederland. Kjekt med mannskap i starten av turen og kjekt med nystekt brød hver morgen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar