tirsdag 4. september 2018


Over Bizkaia til Baskerland


Vær og andre faktorer førte til at vi holdt oss i området rundt La Rochelle. Christopher og Live mønstret av og Siri kom om bord igjen.
Godt å komme ut på åpent hav igjen. Vi la ruta til Bilbao, men først måtte vi få avklart om et større rakettskytefelt var i bruk – noen av oss har dårlig erfaring med slike etter en episode i Østersjøen i 2015 :-).
Problemet er bare at «ingen» kan svare på dette. Telefonsvareren vi blir bedt om å ringe (bare på fransk) informerer kun om at det ikke er skyting i dag – ingenting om dagene framover!


Fjell opp av hav
34 timers overfart i minimalt med vind. Får seilt litt med lettvindseilet Siri hadde med hjemmefra men det blir mye motor. Flott opplevelse med stjernehimmel, delfiner og en hval på besøk. Kanskje er det ur-vestlendingen i oss som fryder seg når fjellene på spanskekysten kommer til syne – det har vært ganske flatt siden vi seilte fra Farsund.
1. september – 2 måneder etter avreise har vi krysset Biscaya. Eller har vi det? Hvor langt inne i en bukt kan man krysse en bukt?
Kunsten å berge et seilBilbao


Baskernes hovedstad ligger langt oppe i elva, men havnebyen Getxo er en positiv opplevelse. God plass til å ankre innenfor moloer og t-bane inn til Bilbao. Ekstra kjekt å ankre utenfor en marina som tar 700,- pr natt.Gamlebyen er flott, tapasbarene mange og prisene behagelige sammenliknet med Frankrike. Ingenting å si på været heller – 30 grader på det meste og noen-og-tyve i sjøen.

VestoverSå er planen å seile vestover og besøke små fiskelandsbyer og større steder etter som vær og vind tillater. Langtidsvarselet er av det beste langs Costa Verde kysten så blir det nok hakket tøffere når vi runder «hjørnet» og peker baugen sydover.

1 kommentar: