torsdag 23. august 2018


Midt i byen, ankring og uventet besøk


La Rochelle
Etter at Maud og Siri mønstret av søndag fortsatte Delphinusen til La Rochelle. Vi valgte vekk den moderne marinaen i innløpet og gikk for liv og røre innenfor bymurene. Dybdene der er bare en meter men myk gjørme gjør at båter som stikker dypere blir stående. Hypotetisk problemstilling siden lavvann vanligvis er 1-2m over kartnull uansett. Fint døgn i flott by men i varmeste laget.

Herliga London! Fyrtårn midt i Kirkegadå. Sko tatt seg ud!

Ut på anker

Derfor valgte vi en kort tur neste dag og ankret nord for byen. Bading fra båten og ungdommen dro i land på kvelden for å fiske. Så som så med fiskelykken…Øvrigheta kommer!

OK, ikke fullt så mye action.....men nesten.
Neste formiddag – etter bading i 21 graders vann – fikk vi besøk av fransk toll. Ribb med 5 staute karer med svarte hjelmer og muskedunder og håndjern i beltet. Hyggelige folk. Formaliteter med skipspapirer, pass og avklaringer rundt relasjonene om bord. Spørsmål om våpen og «drugs». Når vi melder at eneste rusmiddel om bord er vin vil tolleren – med et smil – vite om vinene er franske. Så sjekker de litt under benker og i skap før seanser glir over i anbefalinger av havner og om det fantastiske været.Tidevann, tidevann, tidevann

Blir aldri helt fortrolig med å se båten seile over tørt land på kartplotteren, men slik er det her nede. Nå ligger vi i en havn – St. Denis vest for La Rochelle – som har en «demning» som holder båtene flytende ved lavvann. Siden lavvann altså fort er 1-2m over kartnull er det noen desimeter vann over kanten nå mens vi er her, men vi trenger 2 meter over for å forlate havna. Det betyr avgang ikke seinere enn 06:30 i morgen tidlig – om vi ikke vil vente til neste høyvann utpå ettermiddagen.
Neste destinasjon er Royan ved innseilingen til Bourdeaux. 9 timer. Vindene er gunstige og så treffer vi relativt greit på tidevannet som kan være ganske friskt i innseilingen til «fjorden».


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar