lørdag 18. august 2018


Ungdommen mønstrer på


Etter Lorient ble det sein ankomst til og tidlig avreise fra øya Belle Ile – den vakre øye. Litt dumt men man får ikke med alt. Regn hadde vi også noen timer – hadde nesten glemt hvordan det var.
I Pornichet ble løsningen leiebil for å hente Maud på flyplassen i Nantes. Hun landet for seint til at kollektive løsninger kunne benyttes.

Etter 2 netter i Pornichet var det flat sjø og motor til Pornic, med innlagt badestopp «midtfjords». Pornic var en fin by, med et spennende marked på torsdagen men også mye turister.
Utpå ettermiddagen ankom Christopher og Live med toget fra Nantes så nå er vi fem om bord.

Finvær og noen ganger til og med vind

Finværet holder seg med noen-og-tyve grader og seilasen videre til øya med det enkle navnet «Ile D’Yeu» ble stort sett for seil. Igjen en havn med begrenset dybde i innseilingen og ankomst på lavvann men når lavvann er en meter og halvannen over kartnull går det jo greit.

Sykkelsafari

Her på øya har vi leid sykler og syklet rundt. Øya er ikke større enn at den kan krysses på en halvtime. Christopher har kjøpt «den rette sluken» på den lokale sjappa og skal prøve fiskelykken.

Hjem

Avgang er satt til kl 15 i ettermiddag – da kommer vinden og vi har en 5 timers seilas til fastland. I morgen reiser Maud og Siri hjem fra Nantes. Siri blir hjemme ei drøy uke mens Christopher og Live blir ei uke til og skal så hjem fra Bourdeaux .

6 kommentarer:

 1. Fantastisk kjekt å lese bloggen, kos dokk videre, klem fra Lisbeth

  SvarSlett
 2. Takk. Ja har det flott på alle måter :-)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Nei, dårlig med det. Han legger igjen noen sluker så kan du prøve deg :-)

   Slett
 4. Heyhey, ser dere ligger rett ved siden av meg og at vi omtrent har hatt samme reiserute nedover. :) Hilsen Malaika (Cascais).

  SvarSlett
 5. Du er observert men så deg ikke da vi dro forbi. Har vhf-en på ch 67 en stund nå fra morgenen av.

  SvarSlett