onsdag 19. september 2018


Galicia


På den nord-vestlige tuppen av den iberiske halvøy ligger regionen Galicia. Grensen går ved Ribadeo, og etter en natt i marinaen ble det en kort tur til Puerto Alumina – en stor industrihavn men med en grei ankerplass innenfor moloen.

Fra Alumina til Ferrol


9 timer for seil! Endelig. Akten-om-tvers og god bør til Ria (bukta) de Betanzos. Der søkte vi vekk fra havdønninger og ankret opp i «fjorden» inn til Ferrol. Fant litt tilfeldig en ankringsplass ikke langt fra en borg og med strand, fin bebyggelse og en restaurant og to. Alt man trenger i to dager med lite vind og sol.







Sada og Betanzos

Kort seilas i dorgefart sørover til Sada resulterte i to fiskemiddager. Fra marinaen der tok vi buss til byen Betanzos som var anbefalt å besøk. Flott gamleby innenfor murene og en ganske sprø park litt utenfor bykjernen med grotter, skulpturer og dammer. Arkitekten må ha gått på sterke stoffer…



A Coroña

For mange seilere er dette første landkjenning etter å ha krysset Biscaya – noe som tar alt fra 3-4 dager til ei uke avhengig av startsted. Ikke så mange som velger å gå inn i Biscaya slik vi valgte, så etter Brest ble det langt mellom de utenlandske båten, og her i Nord-spania har vi bare sett noen få. I Marina A Corona er de nesten i flertall – også et par norske ligger her.

Hercules Tower


Her ligger (eller står) et fyr som har vært i bruk i 2000 år – bygget av romerne i sin tid med oljelamper og prisme til å samle lysstrålen.
Akvariumet måtte vi også innom og en tur på stranden.

















Fiskene!

I havnene her nede kreler det med en fisk som svømmer rundt med munnen i overflaten. De er mange og ganske store men virker uinteresserte i sluker og agn. Frustrerende greier.







Sørover

Fredag er det gode forhold for videre ferd sørover mot Vigo. Første etappe blir til Camarinas om alt går etter planen.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar