torsdag 13. september 2018

Vestover langs den grønne kysten

Fra Bilbao og vestover er det mye flott å se. Svell, eller "gammel sjø" er det som preger seiling og ankring mest. Bølger kommer rullende inn fra åpent hav og gjør innseilinger til havner utfordrende og kan ødelegge nattesøvnen når retningen passer som dårligst.

Fiskelandsbyer og større steder

Santander og Gijon har vi besøkt men også små landsbyer som pittoreske Cudillero og litt mer autentiske Luarca. Bortsett fra i Gijon har vi styrt klar av marinaer og ankret eller ligget på bøye. Vi trives godt med det men "prisen" vi betaler er en båt som aldri ligger i ro.

Opp i fjellene

Fjellene Picos de Europa ligger inn av kysten og sto på ønskelisten allerede før avreise. Vi fikk leid bil i Gijon for to dager og dro på fjelltur. Flott natur og godt med folk på stien. Eller grusvei som vi ville kalt det - her er fjelltur litt mer tilrettelagt enn i Ryfylkeheien. Mat på koselige små familieresturanter og overnatting på et overpriset hotell.

Selfie med lokal fjellboer. Stabukken til venstre (sier Siri)Seil selges rimelig

Vind er mangelvare. Det blir motor og atter motor dag etter dag. Likevel kan det være ganske "humpete" - noe vi fikk erfare på nattseilas fra Santander til Gijon. Skikkelig huskestue i svell og strømsjø i timevis.
Litt statistikk: Etter 1800 nautiske mil har vi brukt motor 70-75% av tiden! Ikke bra men vi må jo ha litt framdrift....

Mot A Coruna med orkanvarsel

Et stormsenter har kurs for Biscaya. Nesten en uke til og slett ikke sikkert det går så langt øst, men vi satser på å komme oss til A Coruna og helst enda lenger sør før det evt kommer denne veien. Det ryktes at havnene på vestkysten stenger når det er mye svell og prognosene sier 4,5m om uværet kommer. Det kan mao være vindstille og fint i havna men havdønninger skaper problemer.


3 kommentarer: