tirsdag 30. oktober 2018

På sjøen igjen og sør til Algarve

Etter at Siri hadde vært hjemme og Kjetil besøkt familien på høstferie i Hellas klatrer vi begge ombord i båten - som altså sto på land i Lisboa - en sein onsdagskveld. Båten hadde klart seg bra, dvs sandblåsing på verftet og vind hadde lagt igjen et lag med sand som måtte spyles vekk i flere runder. Ikke helt bra....
Utpå igjen og denne gangen fikk vi med oss litt av Lisboa på vei ut elva Tejo til Oeiras - sist var det tåke. I marinaen i Oeiras snakket vi med et svensk par som var på vei hjem etter snart 12 år i båt i middelhavet. Da blir våre 4 måneder så langt puslete greier...
Sjøfartsmonumentet, Liboa

Belem, Lisboa


Cascais igjen og besøk

Fin ankringsplass utenfor Cascais, der vi lå natta før båten skulle opp. Sissel kom ombord på lørdagen, og søndag ble det utflukt til byen Sintra et stykke inn i landet.
To "kjenninger" på leia - bla Mathias Johansen i båten Malaika. Han traff vi i Figueira Da Foz noen uker tidligere.

Cascais er flott men en typisk turistplass og etter 3 netter på anker der var det på tide å sette baugen sørover.

Cascais

Sintra


En spesiell ankringsplass

Ankring i Sesimbra og så en hyggelig marina i Sines som neste stopp. Der traff vi to voksne damer i den svenske båten Too-Ticki. De var i starten av en 5-års tur kloden rundt i en 34 fot Hallberg-Rassy.
Siden neste havn - Lagos - var en vel drøy dagsseilas unna ble vi enige om å ankre i ei bukt - Arrifana - halvveis. Spektakulær plass men nok svell til at det ble en urolig natt.Arrifane - før surferne har våkna.

Kunsten å underholde en strand

Arrifana er et surfemekka. Selv med lite svell var surferne på plass til seint på kveld. Vi ville i land - vel vitende om at kombinasjonen bølger som bryter på en strand og gummibåt ikke er den beste. Kun iført badetøy og med sekken godt pakket inn i plast kom vi oss inn på et vis. Vi har ingen bilder men muligens det ligger en snutt eller to på Youtube.
Men så skal man jo ut igjen gjennom brenningene. Pingvinene dukker jo under bølgene men jollen må jo over! Sikkert god underholdning for "bølgespesialistene" på brett når vi svømte ut med ei hånd på jollen, men med "timeing" og litt flaks gikk det.

Bilderesultat for arrifana beach

Lagos

Sao Vicente
Motorseilas fra Arrifana rundt Cabo de Sao Vicente og dermed var vi på algarvekysten. Lagos har en stor marina med mange "fastboende". Vi traff et par fra Voss som påsto de hadde vært "værfast" i havna i over to år. Ellers er det engelskmennene som dominerer i Lagos. Mange trives her og blir lenge - for oss ble det vel litt for turistifisert og "striglet".


Innseilingen til Lagos er flott


Høst

Mange hevder Portugal har Europas beste klima og at Algarve har de mildeste vintrene. "Vi har 10 måneder med sommer" mente en kelner, men okke som merker vi at været er mer ustabilt og at det er kaldere - spesielt om morgenen.
Nå ligger vi i en marina i Vilamoura og venter på at vinden skal løye og regnet gi seg. Enda noen mil til Gibraltar men det nærmer seg.

1 kommentar:

  1. Hei igjen
    Kjekk lesing . Høres veldig kjekt og opplevelsesrike ut og skulle svært gjerne vært på "surfrstranden" og bivånt ☺️☺️
    Far og Eivind hilser masse !!!

    SvarSlett