fredag 5. oktober 2018

Delphinusen på land..


Ingen problemer med båten, bare det at i Lisboa er det tydeligvis bedre plass på land enn i sjøen. Vi skal ha en liten pause på 2 uker for å være familiære men ingen marina i området hadde plass til oss så lenge. Så da ble løsningen å ta båten opp. Ikke noen dyrere løsning heller.

Så fikk vi spylt den og tatt litt småting med det samme...


Senhor Breivig

I havneguiden for området - selve "bibelen" for seilere - står det navn og nummer til en "fikser" i Lisboa. Siri snakker med den godt voksne mannen som kan fortelle at han for 40-50 år siden var i Breivig i Stavanger. Litt uklart hvor lenge men det hadde med seilbåter å gjøre. Og når han husker navnet på en marina etter så lenge... tviler på at vi tar de portugisiske på husken om 40 år.
Det er iallefall han som foreslår og ordner plass på land for oss.

En begivenhetsrik dag

Når vi gjør avtaler på dårlig engelsk i et fremmed land så er vi forberedt på at ting ikke blir helt som forventet. Avtalen vi hadde i Lisboa var å møte opp i marinaen/verftet Doca de Alcantara torsdag kl. 10. Fint tenkte vi for derfra er det kort til by og flyplass, og ankrer 2 timer lenger vest kvelden før.
Siri sitter vakt. Tåka letter et øyeblikk men vi skal snart legge om babord :-/
Torsdag morgen er tåka så tykke at vi snaut ser nabobåten 50 meter unna, men vi har en avtale. Siri sitter vakt på baugen - ikke minst for å melde om fiskeredskaper - og så er det bare å prise seg lykkelig for AIS og annen kjekk teknologi. Faktisk er også autopiloten til uvurderlig hjelp under slike forhold for uten noe holdepunkt i horisonten styrer selv den mest erfarne sjømann som kom han fra et fuktig kalas.

Lite får vi sett av Rio Tejo og Lisboa, men kommer trygt fram etter 2 timer - bare for å få en "los" ombord - en mann som skal geleide oss til verftet som selvfølgelig ligger på andre siden av elva ganske så usentralt.

Jaja, på land kommer vi og transport til flyplassen ordner seg dagen etter.Før Lisboa

Siste uka har vært litt transportetappe. Vi hadde flybilletter fra Lisboa og hadde også brukt god tid i Galicia. Lange dagsetapper til tross så fikk vi med oss mange fine steder nedover portugalkysten og hadde to "liggedager" - en i Porto og en i Figueira da Foz.


Manuell klesvask i fellesvaskeri
Porto er en flott by. Flott men dyr er også marinaen men med god service. Gratis rundstykker om morgenen levert ombord, og god hjelp når vi legger til. Elver er ensbetydende med tidvis mye strøm og det er dumt å sige nedpå disse båtene som må koste mer enn de fleste av oss tjener gjennom et langt liv.Figueira da Foz var en litt mer "slarven" plass i ordets positive betydning; sjarmerende med mange
Coimbra
langturseilere og nok også en skute eller to som kanskje ikke kommer ut på havet igjen. "Fridagen" ble benyttet til utflukt inn i landet til byen Coimbra. Togstreik skapte problemer så det ble drosje sammen med et ungt russisk par som skulle samme veien, og med en sjåfør som snakket om eukalyptustrær på inn og utpust i 40 minutter.
Peniche

En overnatting ble det også i Peniche før vi fikk en varm men flott tur til Cascais som altså ligger før innseilingen til Lisboa. Der ankret vi og badet før tåkeseilasen neste morgen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar