tirsdag 5. februar 2019


Tilbake ombordLørdag 19. januar ankom Eivind og Kjetil Delphinusen som hadde ligget 6 uker i Almerimar. Siri kommer ned først 9. februar.
Alt var i sin skjønneste orden ombord. Litt fiksing og ordning ble det, men mest tapas og avslapping i bra vær.Torsdag ble det avreise med kurs mot Malaga der Eivind skulle hjem på lørdagen og nytt mannskap mønstre på. 
Første strekk var til Marina del Este – en tur ikke helt uten dramatikk. En del «gammel sjø» på vei ut må ha virvlet opp noe graps fra tanken og dermed motorstopp. Fikset på få minutter men ikke noe kjekt når slikt skjer.Marina del Este og BenalmádenaIntim liten marina om dog litt dyr. Ble ikke så lenge der – neste morgen var det kurs for Benalmádena. Marinaen der ligger ikke så langt fra flyplassen og overfarten dit var av den behagelige sorten. Sol og sommer og t-shortevær og besøk av delfiner. Bedre kan det ikke bli i januar.


Eivind


Marinaen i Benalmádena derimot er litt «Disneyland» - i alle fall området innenfor – men den argentinske biffen var bra. For lørdag morgen dro Eivind hjem mens Live og Terje mønstret på, og da ble det argentinsk restaurant.

BenalmadenaVendereis


Det er vinter og det betyr et litt uberegnelig vær. Værmeldingen sier null og niks vind, men plutselig blåser det kuling fra alle kanter. Søndag forlot vi marinaen på gode varsler men ble møtt av dønninger på en meter og halvannen, strømsjø og heftige vindkast. Etter en halvtime med sjøen midt imot innså vi at dette ikke var noe kjekt og returnerte. Tross alt ferie og ingenting vi skal rekke.
Mye bedre forhold neste dag – silkeseila den korte turen til Fuengirola.

Live nyter sjømat etter humpetur...Gibraltar

Fotografen...

Bidevind men «greit nok» neste etappe til Marbella. Uvær de neste dagene så da ble det å leie bil og dra på «road trip» til Gibraltar. Vind i massevis så kabelbanen sto – dermed ble det minibuss opp og nærkontakt med apene.

Terje har fått en ny venn.


Live reiser hjem


Lørdag var Live sin tilmålte uke over, og hun måtte hjem til Lillestrøm og 15 minusgrader. På flyplassen ble det et kort møte med «farmor og farfar» som kom ned for å være i Mijas noen uker.


Østover igjen


Søndag startet Terje og jeg på veien østover. Planen er å returnere til Almerimar der båten lå i vinter. Første etappe tilbake til Benalmádena var – FAKTISK – kun for seil! Det er jammen ikke ofte. Neste strekk tilbake til Marina del Este var det atter motor.


Nordmenn


I Marina del Este ble det rene opphopingen av landsmenn. Første natta hadde vi selskap av «Gølla» fra Hommersåk, og dagen etter kom jammen «Mandela» som vi ble kjent med i La Linea (Gibraltar) i november. Kjekt å treffe dem igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar