torsdag 6. desember 2018


Ulovlige immigranter

Europa igjen. For anker utenfor Fuengirola


Tilbake til Europa igjen blir det landkjenning i Fuengirola etter 10 rolige timer på sjøen. Dvs vi går ikke i land men legger oss for anker utenfor marinaen og fortsetter neste dag til Marina El Este lenger øst. Begge dagene – og dagene som kommer er det stadige PAN-PAN meldinger på VHF-en der spansk kystvakt opplyser om «gummibåter med ukjent antall personer på vei fra Marokko til Spania». Heldigvis er det flat sjø og vindstille.


Sjekke inn


Fin havn men ingen "port of entrance"
«Port of entrance» heter det og det er til en av disse du skal gå når du kommer til et nytt land. Relativt avslappet holdning til dette når schengen-borgere seilere mellom 2 schengenland, men vi kommer fra Marokko! Og Marina El Este er IKKE en «entrance» -havn. Der har vi rotet det litt til ja. Mannen i marinaen sier han kan ringe politiet og høre men sist han gjorde det ble det en masse styr. Bedre å ta det i Almerimar som er vår neste (og siste) havn.


Vi kommer oss til Almerimar noen dager seinere der vi skal legge igjen båten og reise hjem. Siste seilas blir ingen «seilas» men likevel en flott dag med temperaturer over 20 grader. Så får vi bare håpe politiet tar lett på at vi har vært «ulovlig» i landet i 2-3 dager. Kanskje de sleper oss tilbake til Marokko?
Marinadamen ringer politiet men ingen der. Søndag kveld, de har vel gått hjem. Vil prøve igjen i morgen – vi må bare ikke forlate området.
Rødt pass
Alt ordner seg uten noe «action». Politiet er fornøyd med kopi av passene som marinaen sender dem, og ingen gidder komme om bord for å se om vi har smuglet hasj, flyktninger eller store mengder couscous. Nordmenn er sikkert så kjedelig ordentlige at de ikke gidder.

Fint liv....Tunfisk?Almerimar


Almerimar er ikke så ille som vi hadde fryktet. Stor marina med et «live aboard» -miljø med egen radiokanal. Dvs det sendes et kvarter på VHF kanal 67 hver morgen kl 10. Der er det nytt om hvem som drar og hvem som kommer. Tekniske problemer presenteres og noen bidrar med kompetanse. Så er det organisering av skyss til flyplassen og info om yoga, fjellturer og andre initiativ. Praktisk og kjekt når folk tilbringer måneder i havna.

Almerimar - klestørk på dekk.


Hjem


Men vi skal hjem. Nedvask og klargjøring av båten slik at den klarer seg 6-7 uker uten tilsyn. Været er fantastisk. Kaldt morgen og kveld men midt på dagen er shorts og t-skjorte som gjelder. Mange «klimaflykninger» her og det er forståelig – de fleste virker til å være briter men også mange andre nasjonaliteter.
Så blir det altså en pause men vi gleder oss allerede til våren og 5-6 måneder til på kjøl før det er tilbake til hverdagen.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar