onsdag 27. mars 2019

En runde rundt Ibiza


Etter 2 dager for anker ved øya Tabarco ble det nattseilas til Balearene. 18 timer og ingen silkeseilas men greit nok.
Tabarca sør for Alicante


På Balearen er det ankring som gjelder. Få og dyre marinaer bidrar til det. Første landkjenning var på den mindre øya Formentera.

Ankring har sin sjarm- men man må i jollen.. Siri sosialiserer med den eldre garde på Formentera
"La gresset gro"


Eksempel på sjøgress

Posedonia, eller sjøgress på norsk, er vernet på øyene så når ankeret skal ut så gjelder det å finne en sandflekk. Hvor strengt dette håndheves er litt uklart men det ryktes om saftige bøter om man ankrer på posedonia. Det begrenser jo ankringsmuligheten i enkelte bukter...

På leiting etter sand...Vibå!


På Formentera og Ibiza er vi som oftest aleine i bukta, og på marinakontoret må vi vekke personalet fra vinterdvalen. På mindre plasser er det ofte bare én åpen restaurant og der koser spansjolene seg mens de enda får bord. For snart kommer vel hordene tilbake. Enn så lenge føler vi oss litt som "Vibå" hjemme der vi ligger aleine på leia; den første seilbåten - et sikkert vårtegn!
Ankerplass øst på Formentera

En britisk herre.


Paul og Siri i hans Oyster 50 fot

Men ikke alltid vi er aleine. I Portinatx lå en hyggelig brite, Paul som inviterte oss ombord på et glass. En erfaren mann på 79(!) år som seilte aleine i en relativt stor båt,og med et skråblikk på dette livet: "Sailing is like banging your head against a wall - it's jolly good when you stop".

Paul skal videre til Alicante"Det satt to katter på en bom..." - San Antonio havn

Disse bodde aleine i en båt -dog med tilsyn.Fem netter for anker i San Antonio ble det. Fin plass å ankre innenfor moloen når vinden er meldt å bli litt heftig. Det har tydeligvis andre også oppdaget for det lå en drøss med "slitne" båter der og de hadde ligget en stund. De fleste britiske og med én mann ombord men gjerne et knippe dyr i tillegg. "Naboen" tok like så godt sine 2 hunder og ene katt på luftetur i jollen. Bildet som aldri ble tatt dessverre...

Her bor mann med 2xhund og en katt...

Livet ombord

Kalde morninger - 9 grader sånn omtrent - men godt og varmt utpå dagen. Tilsvarende dropper temperaturen i 6-7 tiden på kvelden. Alt fra t-skjorte og kortbukse til seilerjakke og lue.

Sjøen holder 15-16 grader så bading frister ikke.

Våtdrakt må til


Fine kvelder - La Llonga på Ibiza

Frokost i landPlanlegging av neste seilas.

Kalde kvelder

San Antonio

Det gror i vannlinja. Siri barberer "ragget" av Delphinusen.


Over til Mallorca

Etter uker på Formentera og Ibiza - og etter en drøy runde rundt sistnevnte (lille) øy ble det overfart til Mallorca. 10 timer for motor på blank sjø. Snart blir det besøk ombord igjen.Fine dager. Første ankerplass på Mallorca.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar